Tjen penger til russetiden

Dugnad er den vanligste inntektskilden til russetiden, enten om man er på russebuss, russebil og russevan eller konseptgruppe. Vi gir deg tips til hvordan du som russ kan tjene penger til russetia.

Det er mye kostnader rundt det å være russ, og er det noe du aller helst vil slippe, så er det å slippe og stresse over å ha for lite penger til russetiden. Dugnad er en morsom og enkel måte du kan tjene penger på.

En god regel er at det er bedre å tjene inn for mye, enn for lite. Blir det noe til overs, kan det jo for eksempel brukes på en ferietur etter russetiden.

Russ i 17 mai tog i Bergen sentrum

Tips til hvordan russ kan tjene penger med dugnad: 

1. Meld dere inn i grupper på facebook

Hvis dere er ute etter jobber som varetelling, eller andre oppdrag man kan gjøre felles, er en god ting å melde seg inn i større grupper for russ.

I slike grupper som Russ 2023/2024 (ekstern lenke), legges det ofte ut tilbud for ulike typer dugnad for russen. Følg med, for der er det førstemann til mølla!

2. TV-publikum

Mange produksjonsselskaper og TV-kanaler betaler ofte for å få publikum, hvis det ikke er nok. Der tjener man rundt noen hundrelapper pr. hode.

Det er ikke så mye alene, men det er tross alt en ekstremt enkel måte å tjene penger nå.

For å få disse jobbene må man jobbe litt aktivt. Følg med på facebooksider, grupper og send mail til produksjons/TV-selskaper som RubiconTV2NRK og undersøk om du kan få beskjed når det er noen ledige jobber.

3. Selg varer

Det finnes mange ulike dugnader du som russ kan melde deg på, og de mest populære dugnadene er for eksempel tøyinnsamlingsdugnad eller pantedugnad.

Det er ikke så rart heller, fordi det er generelt det mest lønnsomme. Hvis en gruppe på 20 går sammen, kan lett tjene over 100 000 kr til sammen.

Vi har også flere nye dugnadsprodukter, så kanskje honningdugnaden kan være noe for deg? Her får du skreddersydd etikett med russetema.

Fordelen er også at dere kan selge produkter over tid, slik at det ikke blir en stressende opplevelse. I stedet for å jobbe noen intense timer, kan man fordele arbeidet over noen uker eller måneder. Alt ettersom hva som passer dere best.

Når dere bestemmer seg for hva dere ønsker å selge, må dere se på:

  • Hvor mange produkter ønsker vi å kjøpe?
  • Hvor mye tjener vi for hver pakke/produkt vi selger?
  • Hva er enklest (og mest gøy!) for oss å selge?

Hvis du vil være på den sikre siden, kan dere selge produkter før du bestiller. På den måten vet dere nøyaktig hvor mange pakker dere trenger å bestille.

Samtidig er det ekstra motiverende å bestille varene på forhånd. Vår erfaring er at de fleste klarer å nå målene sine når de bestiller på forhånd.

4. Finne småjobber

Hvis dere spør bekjente og familie, pleier det alltid å være noen som trenger hjelp. Det kan være småting som å klippe gresset, eller så større jobber som f.eks. rydding av lager eller loft.

Det er enklest å få jobb gjennom bekjente, men det skader ikke å sende en mail. Store varehus trenger alltid hjelp til vareopptelling, og aviser som Aftenposten søker gjerne selgere.

På Russehjelpen finner du mange ulike sider med bedrifter som etterlyser folk til dugnad.

Men vær obs, det er mange som liker å utnytte russen. Regn alltid på timesprisen. Hvis du ser at timesprisen ligger på under hundrelappen, kan det fort bli slitsomt. Da burde dere heller vurdere å gjøre noe annet.

Masse lykke til med innspurten, og vi ønsker deg en strålende russefeiring. Er det noe, er det alltid bare å ta kontakt med oss. Vi har lang erfaring med alle typer dugnad.

startpakke-russetiden-300x300-dugnadpartner

Få gratis startpakke til russetiden

Startpakken inneholder blant annet maler for kontrakt, avtaler for kjøp av russebuss/van og tips og tilbud på finansiering.