Dugnad for skoleklasser

Dugnad for skoleklasser har lenge vært en viktig tradisjon som bringer elever, foreldre og lærere sammen for å styrke fellesskapet og samtidig tjene penger til klassekassen. Denne formen for felles innsats gir ikke bare en følelse av tilhørighet, men gir også klassen muligheten til å finansiere spennende aktiviteter, som for eksempel en minneverdig skoletur eller leirskole.

7 måter å tjene penger til skoletur eller annen klasseinnsamling

1. Salgsdugnad

Salg av produkter, en salgsdugnad, har vist seg å være en av de mest effektive måtene å tjene penger til klassen på. Her kan dere maksimere inntektene ved å organisere en salgsdugnad med populære produkter. Velg produkter som kundene ønsker å kjøpe igjen, slik at det er lettere for dere å gjennomføre dugnaden flere ganger. Dette engasjerer både elever og foreldre på flere nivåer, og gir ikke bare en inntektskilde, men også en meningsfull aktivitet.

Dugnader med salg av mat og drikke, er ofte populære, da de kan være nødvendige i hverdagen eller egner seg som flotte gaver.

Honningdugnad – Selg ekte birøkterhonning, med skreddersydde etiketter og salgsplakater til klassen din. Velg blant våre standardetiketter med «vi skal på skoletur» eller «klasseinnsamling», eller få din egen med skolens navn.

Kransekakedugnad – En stor, deilig 18-ringers kransekake på 1,1 kg. Denne tradisjonelle og glutenfrie kaken, komplett med ekstra smellbonboner, norske flagg og mye glasur, er en uimotståelig favoritt som appellerer til venner, familie, naboer og kollegaer – perfekt for enhver anledning!

Arrangerer deres eget pizzalotteri – Pizzalotteri er en enkel dugnad som gir god mulighet for alle grupper, lag og foreninger til å tjene penger. Selg kuponger i nabolaget eller på andre arenaer – hvor vinneren kan vinne et gavekort på deilig pizza fra en av våre Pizzapartnere.

Bilde av honning, til honningdugnad for skoleklasser
Si hei til 100 % ekte birøkterhonning hvor dere kan få skreddersydd etikett til nettopp akkurat din klasse og formål.
Bilde av kransekake, til kransekakedugnaden for skoleklasser
Si hei til 100 % ekte norsk kransekake, laget i samarbeid med Kransekakebakeren i Askim.

2. Ta i bruk digitale plattformer for å organisere dugnaden

Del informasjon og markedsfør på nettsiden og sosiale medier for å enkelt nå venner og familie, uavhengig av avstand.

skreddersydde salgsplakater for skoleklasser for deling av dugnad i sosiale medier
Velger dere DugnadPartner, får dere skreddersydde salgsplakater tilpasset akkurat din klasse og formål.

3. Miljøvennlig dugnad

Miljøvennlig dugnad er en verdifull tilnærming da den ikke bare bidrar til å styrke fellesskapet, men også fremmer bevisstheten om bærekraft, og dere tar et ansvar for miljøet.

Tøyinnsamlingsdugnad – Organiser en miljøvennlig dugnad ved å oppfordre lokalsamfunnet til å gi bort brukte klær og sko. Sett opp innsamlingspunkter på skolen eller nærmiljøet, eller gå dør til dør for å samle inn klær som kan resirkuleres eller doneres til veldedige formål. Dere bidrar ikke bare til et bærekraftig initiativ, men skaper også bevissthet om viktigheten av gjenbruk.

Pantedugnad – Engasjer klassen i en pantedugnad der målet er å samle inn pant fra nabolaget. Heng opp lapper i nabolaget og legg ut infoplakat i sosiale medier, med tydelig informasjon og datoer for innsamlingen. Husk å tipse om at alle kan sette posene klare på utsiden av huset eller oppgangen, slik at dere ikke trenger å banke på. Inntektene fra pantedugnaden, brukes til å støtte klassens økonomiske mål, samtidig som det fremhever viktigheten av resirkulering

jente som har samlet sammen diverse tøy til tøyinnsamlingsdugnaden til DugnadPartner
Oppfordre nabolaget, venner og kjente til å samle inn klær og tekstiler til Tøyinnsamlingsdugnad.

4. Arbeidsdugnad

Arbeidsdugnad er dugnad hvor dere jobber sammen med fysiske oppgaver. Dette kan inkludere alt fra snømåking og varetelling, til deltagelse som publikum eller statistoppdrag. Her er det ofte ingen krav til arbeidserfaring eller alder, slik at dere kan finne en dugnad som passer klassen deres.

Les mer om arbeidsdugnad

5. Arranger loppemarked

Samle donasjoner fra elever, foreldre og nabolaget for et loppemarked. Inntektene går til klassen og skaper samtidig et hyggelig sosialt arrangement.

6. Vær synlig i nabolaget

Øk synligheten på skoleklassen og dugnaden deres, ved å sette opp en stand i eller utenfor den lokale butikken. Informer om formålet bak dugnaden, og oppfordre folk til å støtte. Kanskje dere også kan gi bort en gratis smaksprøve av produktet dere selger, enten det er en smak av honning på kjeks eller yoghurt, eller kransekaken?

7. Jobb sammen!

Til slutt, jobb sammen hele veien og følg en plan, slik at dere når deres felles mål. Lykke til!

Vi har lang erfaring med salgsdugnader og arbeidsdugnader, og skreddersyr gjerne en dugnadspakke til skoleklassen din. Ta kontakt, så gir vi deg tips og råd til hvordan dere kan tjene penger til klassen.

Hva er dugnad:

Dugnad er en norsk tradisjon der medlemmer av et fellesskap, som en skoleklasse, frivillig bidrar med sin tid og innsats for å oppnå felles mål, enten det er å samle inn penger til klubbkassa eller nytt utstyr. Dette kan inkludere alt fra arbeidsdugnader til salgsdugnader, der målet er å styrke samholdet, og samtidig få midler til klassen eller gruppa.

Hvordan fungerer dugnaden:

Dugnader organiseres vanligvis gjennom planlegging og samarbeid. For salgsdugnader velger dere hvilke produkter dere ønsker å selge, og elevene, foreldrene og lærerne jobber sammen for å markedsføre og selge disse. Vi anbefaler en salgsperiode på 14 dager, men dette er selvsagt helt opp til dere. Inntektene av salget, går til klassekassen for å støtte ulike klassens aktiviteter og prosjekter.

Hvordan gjennomføres dugnaden:

Salgsdugnad kan arrangeres på to måter, og det er viktig at dere velger det som passer best mulig for dere.

  1. Forhåndssalg – Forhåndssalg fungerer ved at dere selger produktene på forhånd, og legger inn alle bestillinger i et eget bestillingsskjema levert av oss. Når salgsperioden er ferdig, sender ansvarlig hos dere inn den samlede bestillingen til oss.
  2. Direktesalg – Ved direktesalg bestiller dere x antall produkter dere ønsker å selge, basert på det som skal gi dere best inntjening. Her er det ofte at hver deltager skal selge like mange enheter. Ved bestilling, sender vi varene til dere umiddelbart.

Det er også mulig å kombinere disse. Ta gjerne kontakt, så hjelper vi dere med å finne den salgsmåten som passer dere.