Tips til dugnad
for russ

Hvordan kan russ tjene penger med dugnad? 

Man vil helst slippe å stresse over å ha for lite penger til russetiden. Dugnad er en morsom og enkel måte man kan tjene penger på.

En god regel er at det er bedre å tjene inn for mye, enn for lite. Blir det noe kan det jo foreksempel brukes på en ferietur etter russetiden.

Her kommer noen tips til hvordan russ kan tjene penger med dugnad: 

Tips til dugnad for russ1. Meld dere inn i grupper på facebook

Hvis dere er ute etter jobber som varetelling, eller andre oppdrag man kan gjøre felles, er en god ting å melde seg inn i større grupper for russ.

I grupper som Russ 2017/2018 legges det ofte ut tilbuder for dugnad for russ. Følg med, for der er det førstemann til mølla!

2. TV-publikum

Mange produksjonsselskaper og TV-kanaler betaler ofte for å få publikum, hvis det ikke er nok. Der tjener man rundt noen hundrelapper pr. hode.

Det er ikke så mye alene, men det er tross alt en ekstremt enkel måte å tjene penger nå.

For å få disse jobbene må man jobbe litt aktivt. Følg med på facebooksider, grupper og send mail til produksjons/TV-selskaper som Rubicon, TV2, NRK og undersøk om du kan få beskjed når det er noen ledige jobber.

gruppebilde_2
3. Selge varer

Den mest populære formen for dugnad er kanskje å selge varer som dopapir eller powerbanks.

Det er ikke så rart heller, fordi det er generelt det mest lønnsomme. Hvis en gruppe på 20 går sammen, kan lett tjene over 100 000 kr tilsammen.

Fordelen er også at man kan selge over tid, så det ikke blir en stressende opplevelse. Istedenfor å jobbe noen intense timer, kan man fordele arbeidet over noen uker eller måneder.

Når man bestemmer seg for hva man skal selge, må man se på:
– Hvor store pakkene er (10 doruller eller 50 doruller?)
– Hvor mye man tjener for hver pakke man selger.
– Tenke på hva som er enklest å selge.

Doruller trenger mange, men samtidig er det mange idrettslag, skoleklasser og korps som selger det på dugnad. Kanskje det er enklere å satse på barberhøvler?

Hvis du vil være på den sikre siden, kan dere selge produkter før du bestiller. På den måten vet man nøyaktig hvor mange pakker man trenger å bestille.

Samtidig er det ekstra motiverende å bestille varene på forhånd. Vår erfaring er at de fleste man klarer å nå målene sine når de bestiller på forhånd.

4. Finn småjobber

Hvis man spør bekjente og familie, pleier det alltid å være noen som trenger hjelp. Det kan være små ting som å klippe gresset, eller så større jobber som f.eks. rydding av lager.

Det er enklest å få jobb gjennom bekjente, men det skader ikke å sende en mail. Store varehus trenger alltid hjelp til vareopptelling, og aviser som Aftenposten søker gjerne selgere.

Russehjelpen finner du mange ulike sider med bedrifter som etterlyser folk til dugnad.

Men vær obs, det er mange som liker å utnytte russen. Regn alltid på timesprisen. Hvis du timesprisen ligger på under hundrelappen, kan det fort bli slitsomt. Da burde man heller vurdere å gjøre noe annet.

produkter-dugnad

Så nå er det bare å komme i gang med dugnad. Ikke nøl med å kontakte oss nederst på siden, hvis du har noen spørsmål om dugnad.

Vi har lang erfaring med alle typer dugnader.

Lykke til!

FÅ STARTPAKKEN GRATIS

Få gratis startpakke til russetiden! Inneholder blant annet maler for kontrakt, avtaler for kjøp av russebuss/van, tips og tilbud på finansiering. 

Få gratis

Se våre dugnadstilbud

Ta kontakt, og få tilbud

Kom i gang

Vi har lang erfaring med dugnad. Hvis du er usikker, eller vil ha et godt tilbud er det bare å ta kontakt.

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

    For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

    I agree to these terms.