Nybegynnerguide:

Sånn tjener du mest mulig med dugnad. 

Hvordan tjene mest mulig med dugnad?

Dugnad kan være en morsom og enkel måte å tjene penger på. Det er allikevel lurt å ha noen ting i bakhodet før man setter i gang. Her er noen tips.

gruppe som tjener penger med dugnad

1. Hvor mange skal være med på dugnaden?

Det viktigste er å finne ut hvem som skal være med. Sørg for at alle er inneforstått med arbeidet, og at dere har avtalt hvordan dere skal fordele inntektene på forhånd.

2. Sett deg mål

Før du setter i gang er det lurt å sette seg noen mål for hvor mye man vil tjene. Det fint å sette mål man kan strekke seg etter, men det burde likevel være realistisk.

Mange velger å kjøre en liten runde med dugnad først, før de bestiller mer. Med fri frakt har man ingenting å tape på det. Da har du god kontroll på hvor mye du klarer å selge.

  • Sett et mål som er motiverende, men realistisk.

produkter-dugnad

3. Hva skal du selge?

Det finnes en rekke ting man kan selge. Det mest populære er kanskje dopapir og kjøkkenpapir. Det er tross alt noe alle trenger.

Samtidig er det mange andre som selger det, så kanskje det lønner seg å satse på noe annet?

  • Undersøk med familie, venner og naboer om hva de kan tenke seg å kjøpe. Kanskje far trenger barberhøvler, eller naboen ønsker seg en god powerbank?

4. Hvor og hvordan skal dere selge?

Neste steg er å planlegge hvordan dere skal utføre dugnaden. Har dere et lite mål holder det kanskje å selge til familie og bekjente. Skal dere tjene mye, bør man tenke strategi.

Her er noen muligheter:

  • Ta en ringerunde med de du kjenner. Gjør det til en hyggelig og uformell samtale. Det lønner seg å åpne med «Hvordan går det?» først, før du forteller om hva du selger.
  • Gå fra dør til dør i nabolaget ditt. Husk å presentere deg selv, og ha gode argumenter for hva du selge.
  • Bruk sosiale medier! Vær kreativ. Legg ut en morsom post som man legger merke til, og fortell om det fantastiske tilbudet ditt. Be folk om å hjelpe deg på veien til målet ditt.
  • Send meldinger til alle vennene dine på facebook. Unngå ren copy-paste, gjør det heller litt personlig.

 

5. Selge på forhånd, eller etter du har fått varene?

Det er to måter å gjøre dugnad på:

Hvis du velger å selge på forhånd, så har du fordelen av at du vet nøyaktig hvor mye du skal bestille. Da unngår du å måtte sende tilbake varer. Ulempen er at mange liker å se hva de skal kjøpe rent fysisk.

Hvis du bestiller først kan det være både enklere å selge, og ekstra motiverende å få solgt alt. Hvis du bare har fem pakker igjen med dopapir, så finner man viljestyrken til å gjøre det.

Ulempen er at du risikerer å ikke får solgt alt, og må sende varer tilbake.

gruppebilde_2

Nå er det bare å komme i gang med dugnad.

Ikke nøl med å kontakte oss nederst på siden, hvis du har noen spørsmål om dugnad. Vi har lang erfaring med alle typer dugnader.

Lykke til!

FÅ STARTPAKKEN GRATIS

Få gratis startpakke til russetiden! Inneholder blant annet maler for kontrakt, avtaler for kjøp av russebuss/van, tips og tilbud på finansiering. 

Få gratis

Se våre dugnadstilbud

Ta kontakt, og få tilbud

Kom i gang

Vi har lang erfaring med dugnad. Hvis du er usikker, eller vil ha et godt tilbud er det bare å ta kontakt.